Položaj uz reku Dunav na udaljenosti od oko 30 km od centra Beograda, turističku zonu Grocke čini jednim od najekskluzivnijih turističkih potencijala grada.

Duž Dunava proteže se evropski koridor 7, koji je proglašen za jedan od deset evropskih prioriteta za razvoj u narednom periodu. Ovaj potencijal dobija na značaju činjenicom da kroz Beograd takođe prolazi i kopneni evropski koridor 10.

Generalnim urbanističkim planom Beograda, kao imperativi razvoja grada u budućnosti, ističu se zadovoljenje povećane tražnje za opremljenim priobalnim lokacijama. Jednu od osnovnih tendencija beogradskog urbanizma čini koncepcija "silaska grada na reke".

Turističko-nautički centar Marina OASA zauzima centralno mesto u ovoj ekskluzivnoj turističkoj zoni. Detaljno urbanistički isplanirana, infrastrukturno opremljena i saobraćajno dobro povezana, lokacija Marina OASA pruža investitorima jednu od najatraktivnijih destinacija za razvoj turističke ponude.

Za izgradnju Turističko-nautičkog centra Marina OASA na obali Dunava u Grockoj u toku je izrada urbanističkih uslova od strane Javnog urbanističkog preduzeća „Urbanistički zavod Beograda“. Idejni projekat je sačinila arhitektonska firma DOR Studio iz Beograda, pod rukovodstvom arhitekte Duška Đorđevića.

   
   
 

design> dizajn.deoposla.com